Апелативният съд остави зад решетките Васил Атанасов, който е един от задържаните за гребежа на пазарджишките бизнесмени Спас и Тодор Спасови.

Адвокатът му поиска по-лека мярка с мотива, че няма никакви доказателства, които да свързват пловдивчанина с грабежа. Не е открито оръжието на престъплението и откраднатите злато и пари. Прокуратурата обаче представи два протокола от разпита на свидетели, единият от които – Живко Иванов, а другият на защитен  свидетел.

 Васил Атанасов не се яви в съда

Припомняме ви, Васил Атанасов е един от четиримата маскирани извършители на въоръжен грабеж на офис в Пазарджик, за който TNS.bg ви информира.

Васил Атанасов бе задържан в края на миналата година за обир в индустриалната зона на града. Срещу 56-годишния рецидивист е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с опит за убийство. Той е съучастник с още трима души в обир от офис на 20 хиляди лева и златни накити.

При обира бяха простреляни собственикът на фирмения офис и неговият брат. Атанасов днес обжалва решението за наложената спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Към момента съучастниците на задържания Васил Атанасов все още се издирват.

TNS.bg