Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи днес най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 37-годишния Владимир Василев. Той е обвинен за това, че на 24 март т.г. умишлено е умъртвил Станислав Иванов, на 35 години - престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

По това обвинение при доказана вина задържаният може да получи присъда между 10 и 20 години лишаване от свобода. Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. В съдебната зала защитата на обвиняемия поиска той да остане под домашен арест, за да се грижи за двете си деца. Другият мотив на защитата за по-леката мярка бе факта, че до момента задържаният мъж съдейства на разследването. Досега обвинението твърдеше, че жертвата е убита с един изстрел в главата.

Убийството на Стамбето - самозащита или екзекуция?Наранено честолюбие и неуредени финансови отношения в основата на кървавото престъпление

 

Днес стана ясно, че изстрелите били два - първият избил зъбите на убития, вторият бил в тила му. Разстрелът стана в офиса за фирма за кредити в Стара Загора. Неин собственик е обвиняемият Василев, а убитият Иванов работел за фирмата. Според официална информация на прокуратурата Владимир Василев е признал, че е застрелял Станимир Иванов - Стамбето със законно притежават пистолет "Берета" след скандал за неуредени финансови отношения.

След това спокойна е изчакал полицията, на която предал и пистолета си, с който стрелял. В момента на убийството в офиса на фирмата бил и братът на обвинения Владимир - Милен. И от задържания, и от брата са взети натривки за барут по ръцете, въпреки признанията на стрелеца. Резултатите от тази проверка щели да излязат до седмица, предаде 24 часа. Неофициално днес стана ясно, че камерите в офиса на фирмата не са работели по време на инцидента, случил се към 17 часа в сряда.