Скандал между ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Бургас завърши с масов бой. В сбиването участвали роми и българи. Един от учениците е с пукната глава.

Майката на пострадалото момче се закани да протестира пред парламента и да събере семейства, които са жертви на ромски побой.

От училището успокоиха, че няма драма, става дума за обикновено сбиване и подобни инциденти се случват изключително рядко, съобщава e-burgas.com. „Защо ме гледаш, какъв си ти?” - този въпрос предизвикал боя в гимназията.

Първоначално спречкването между учениците тръгнало на автобусна спирка в близост до професионалната гимназия, но след това се пренесъл и в училището. Според запознати първи искрата подпалил 11-класник от български произход. Спречкването с другия ученик от ромски произход прераснало в размяна на крошета, докато ромът не посегнал с метална палка, в опита си да се защити. 

За да отмъсти обаче ученикът се връща в школото, за да събере подкрепление. Общо четирима отново налитат на циганчето, този път в училищния двор.

В следствие на боя двамата главни участници са с множество натъртвания и рани по цялото тяло. 11-класникът пък е с пукната глава. На място се отзовават две патрулки от Първо РУП, както и родителите на учениците.

Това не е първият случай на сбиване между ученици. Само преди по-малко от месец след размяна на юмручни удари. 12-класник се оказа в бургаската болница с насинено око и натъртвания.

TrafficNews.bg