Мъж от ромски произход нападна джипи в поликлиниката в село Труд. Причината била отказа на медика да издаде незабавно направление на съпругата на мъжа.

Драмата се разиграла в края на април. Жител на село Труд, пререждайки всички, нахлул в  кабинета на джипито си в местната поликлиника. Той й заявил, че спешно се нуждае от направление за съпругата му, защото не била добре. В същото време лекарката преглеждала жена и помолила напористия пациент да изчака.

Изминали 15 минути и същият отново влезнал, без да почука, в кабинета. Тогава медикът го изгонил, а това не се понравило на бързащия мъж и той започнал започнал да обижда лекарката. Напуснал кабинета й, като продължил да вика,  да нарушава реда и да сипе нецензурни думи срещу джипито .

Всичко това се случило пред погледите на смаяните пациенти. Наложило се да се намеси полиция. Органите на реда съставили акт на мъжа за дребно хулиганство.

Няколко дни по-късно, нарушителят обжалвал наложения му акт пред Районен съд в Пловдив. Жителят на Труд съжалявал за постъпката си и молил да му бъде отменен акта.

Пред магистратите разказал, че е бил предизвикан  от лекарката,  която по думите му,  "мрази циганите". Съпругата му била много болна и докторката нито веднъж не я посетила в дома й. Тъй като била раково болна и в тежко състояние, той отишъл да помоли за направление и тъй като джипито му казала, че трябва да отиде да я прегледа това предизвикало неговото възмущение и довело до грубите думи и действия.

Въпреки обясненията обаче, съдът наложи наказание на мъжа.

Тъй като нарушителят е трудово ангажиран, осъзнава  вината си и проявява критично отношение към извършеното и тежкото му семейно положение – грижи се за тежко болна съпруга, съдът наложил минимална глоба в размер на 100 лева.