900 000 лева е общият размер на обезщетенията, които близките на 38-годишния Борислав Бориславов искат. Днес Окръжният съд в Разград даде ход на делото за убийството на мъжа. Обвиняем в процеса е 34-годишният Димитър Петров.

Според обвинителния акт на 11 април 2015 година той умишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е умъртвил Борислав Красимиров Бориславов. Трупът на мъжа бе намерен до хижата на БТС в местността Пчелина в 9 часа сутринта на 11 април. Съдебният лекар е установил, че смъртта му е настъпила вследствие на множество прободно-порезни и прободни рани по шията, тялото и лявата ръка. В автомобила и по дрехите на обвиняемия е намерена кръв, която според експертизата е с кръвна група, съвпадаща с тази на убития.

Пред съдебния състав обвиняемият Димитър заяви, че не се признава за виновен и, че на този етап няма да дава обяснения, съобщава Topnovini.bg. В началото на съдебното заседание защитата на подсъдимия поиска прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения. Възраженията на двете адвокатки обаче бяха отхвърлени от съда като неоснователни.

В съдебната зала бяха и близките на Борислав Бориславов. Съпругата му Марина и синът Красимир бяха конституирани от съда като частни обвинители и граждански ищци. Предявените граждански искове са в размер на общо 900 000 лева, по 250 000 лв. за вдовицата и сина на убития, и по 200 000 лева за родителите му - Красимир и Валентина Крумови.

Пред съдебния състав показания първа даде съпругата на 38-годишната жертва Марина Бориславова. Делото е насрочено за три дни, то продължава с разпит на явилите се днес 12 свидетели и две вещи лица.

Още новини четете ТУК

TNS.bg