Докато бил в "Пирогов", Викторио бил доволен, че е станал звезда, каза приятелка на убитата от него Дарина в сутрешния блок на Би Ти Ви.

"Не искам смърт за него, искам да живее и да гледа всичко, което е сторил", изплака леля й. По думите й малко след като детето, който той също застреля, се родило, той поискал половината от апартамента им, купен от родителите на Дарина, да му бъде прехвърлена. Не се случило, но той не позволявал на жената да се вижда нито с роднините си, нито със свои приятелки.

"У нас имаме възглед за семейството като за лични, приватни отношения, в които дори и близките не могат да се намесват, коментира  социалният антрополог Харалан Александров. По думите му през тези 30 години, "които галено наричаме преход", идеята беше всичко да стане частно, а всъщност цивилизацията е да се намери баланс между частните и публичните отношения.

При патриархалното общество жертвата винаги се виктимизира, колкото си по-слаб, толкова по-голяма жертва ставаш. Докато в цивилизационните общества грижата е за най-слабите и незащитените. Според Харалан Александров има огромно несъответствие между потреса на обществото от количеството сигнали за домашно насилие и в същото време отказ на истанбулската конвенция.