Жертва на престрелка в Пловдив отново си търси белята в ромската махала Шекера. Николай Пенчев бе ранен от изстрел в корема, след като опипвал жената на жител от гетото - Тунджай Филипов.

Както TrafficNews.bg съобщи, на 1 януари тази година двамата са имали личен спор и се стигнало до скандал. В дъното на скандала била жената на единия, която другият опипвал.  Тунджай извадил пистолет и прострелял Николай.  Пострадалият бе отведен в болница, а стрелецът арестуван.

Ревнивец простреля 35-годишен мъж в Шекера, опипвал жена муИзвършителят е задържан

Половин година по-късно Тунджай се изправи пред Апелативен съд – Пловдив с искане да се прибере у дома. Причината е, че Николай продължавал да тормози жена му и сестра му, влизал в дома им и ги притеснявал. 23-годишният жител на Шекера има многодетно семейство и болни родители, за които трябва да се грижи.

Според държавното обвинение, в нощта на нападението Тунджай е опитал да избяга и да скрие пистолета, с който е стрелял. При обиск в дома му е било открито още едно незаконно оръжие, което преди време отново е използвал.

След като е бил арестуван, Филипов е признал всичко. Той разказал, че е опитвал да защити жена си.

Магистратите решиха, че макар да е с чисто съдебно минало и да е направил самопризнания, 23-годишният мъж може да се укрие или да извърши друго престъпление. Налице са и доказателства, които безспорно доказват авторството на деянието. Затова Апелативен съд – Пловдив наложи мярка „задържане под стража” спрямо Тунджай.

Решението е окончателно.