Рецидивист, осъждан над 10 пъти за различни престъпления, се изправя пред съда заради грабеж  на вещи в големи размери, с  употреба на сила, при опасен рецидив. Последното наложено му наказание - шест месеца лишаване от свобода за кражба, при опасен рецидив, е изтърпял на 30 октомври, когато е излязъл от затвора. Само три дни след това Йонко Салкъмов е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, портфейл, мобилен телефон, парфюм, секретни ключове, 400 лева, документи и др. лични вещи на обща стойност 1 290 лева от владението  студентка в Пловдив от Враца.

Към 4,30 часа студентката си тръгнала от заведение пеша. Тя се движела по ул. „Опълченска", когато била застигната от Салкъмов. Той издърпал със сила дамската й чанта с вещите и парите и много бързо се отдалечил от пострадалата. По-късно крадецът взел парите и мобилния телефон, който продал за 60 лева, а другите вещи изхвърлил.

Понастоящем обвиняемият се намира в затвора в гр. Пловдив с наложена от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Разпитан в хода на досъдебното производство Салкъмов не се е признал за виновен. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Още новини четете ТУК

TNS.bg