За боеве или за търговия? Защо Иван Иванов отново отглежда питбули в двора на бивша фабрика за хотелско оборудване в индустриалната зона в Пловдив? Преди ден полиция и Агенция по храните влязоха в имота на бившия полицай. Срещу него е подаден сигнал, че развъжда питбули за незаконни боеве. Иван Иванов вече е осъден условно за развъждане на бойни животни.

Нови 30 питбула в имот на бившия полицай Иван Иванов, замесен в незаконни боевеВидео показва, че животните са в лошо състояние, собственикът им твърди, че ги обича "като деца"

Припомняме, че 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 година. В бивша фабрика за хотелско оборудване ченгетата се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. Всички кучета бяха откарани в общинското предприятие, но много от тях починаха от различни болести. 

Иван Иванов и синът му бяха осъдени условно с четиригодишен изпитателен срок и глоба от 4000 лева: 

По време на проверката във фабриката и във външното пространство около нея са намерени 37 кучета – питбули и смесени породи. От тях 7 са били бебета на 2-3 месеца, научи още медията ни.

Репортерска проверка намясто тази сутрин установи, че част от кучетата в двора вече ги няма. Това бе потвърдено и от хора, работещи в района. Последните добре знаят за дейността на Иванов. Те обаче отказаха да коментират какво се случва зад вратите на халето.

„Ако има боеве, то те са през нощта, когато няма никой. Всеки ден има хора, които хранят кучетата. Освен Иванов сме виждали и непознати. Интересното е, че животните се хранят само със сурово месо, още с кръвта”, разказват работници. Последното обстоятелство бе забелязано и от наш репортер. В района на фабриката се виждат изхвърлени кървави чували, а пред къщите на животните прясното месо.

От Агенцията по храните съобщиха за TafficNews, че проверката по случая продължава.

„Все още сигналът се обработва. По първоначални данни, всички кучета са физически здрави, без белези от боеве. Едно куче е не добре здравословно, но то се лекува. Има документ за това. Кучетата са чипирани и с паспорти. Издадени са от Пазарджик, само 10 кучета имат паспорти и регистрация от пловдивски ветеринар”, каза пред наш репортер д-р Кръстев, директор на БАБХ – Пловдив.

В репортаж за БТВ, Иван Иванов заяви, че има лиценз за развъждане на кучетата. Такъв обаче не му е издаван от Агенцията по безопасност по храните в Пловдив, установи проверка на TrafficNews. При опит да получим информация за лиценза на Иванов, от БАБХ – Пазарджик отказаха коментар.

По случая е назначена проверка, която ще приключи в рамките на месец.

Междувременно след материала на TrafficNews, не закъсняха коментарите и сигналите срещу Иванов. Хора продължават да твърдят, че и към този момент бившият полицай се занимава с незаконната дейност.

В социалните мрежи се хвърлят обвинения срещу Иван Иванов, че обучава питбулите върху бездомни кучета. По думите на пловдивчанка, мъжът обикаля улиците в район „Северен”, прибира с пикапа си бездомни животни и след това ги пуска за стръв на питбулите. Разкъсаните тела на кучетата ги оставя, за да се хранят питбулите с тях.

На място тази сутрин репортер на TrafficNews се опита да разговаря с Иван Иванов. Той бе в сградата на фабриката, но така и не излезе. Колите му бяха паркирани в имота.

иОкончателно: Потвърдиха присъдата на експолицая за Арената на смъртта в Пловдив