Окръжен съд-Пловдив изцяло потвърди постановената присъда на бившия полицай Иван Иванов и сина му Константин, които бяха признати за виновни от Районния съд за кучешките боеве, организирани в Пловдив. От съда съобщиха, че двамата са виновни, че са отглеждали и тренирали животни за боеве, а именно кучета от породата „Питбул“. На Иван Иванов е наложено наказание от две години „лишаване от свобода" условно с четири години изпитателен срок и глоба от 4 000 лева. На Константин е наложено наказание от една година „лишаване от свобода" условно с три години изпитателен срок и глоба от 2 000 лева.

Кучетата са били оставени за отглеждане и надзор в Общинско предприятие „Зооветеринарен комплекс" в Пловдив, като те се отнемат в полза на държавата и ще бъдат предадени на Българската агенция по безопасност на храните към Министерството на земеделието и храните. Присъдата е влязла в сила и не подлежи на протест и обжалване. 

Припомняме, че 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 година. В бивша фабрика за хотелско оборудване ченгетата се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. 

Всички кучета бяха откарани в общинското предприятие, но много от тях починаха от различни болести. В момента в базата са останали 38 питбула. За тях се грижат единствено персонала на зооветеринарния комплекс, тъй като все още се водят като веществено доказателство и до момента никой нямаше право да се доближава до тях.

Кучетата не се пускат в общите помещения с другите обитатели. Доброволците също не могат да разхождат и да се грижат за социализацията на кучетата.

Оказва се още, че много от тях вече проявяват агресия към други кучета, а и към непознати хора.

Осъдиха експолицая за Арената на смъртта в Кършияка! Отнеха му и питбулите СНИМКИИван Иванов и синът му Константин Иванови получиха условни присъди заради кучешките боеве

Още два от питбулите от Арената на смъртта починали в приютаБившият полицай и подсъдим Иван Иванов иска да си вземе кучетата