Разстрелът на шефката на кабинета на на кмета на Пазарджик- Татяна Стоянова поръчан, за да й затворят устата, коментират в града. 33-годишната дама, която играела сериозна роля в управлението на града, бе застреляна на 11 януари пред  входа на дома си в Пазарджик. Куршумите , пронизали главата на Татяна, са изиграли двойна роля- затворили са завинаги устата на  чиновничката и в същото време са предупреждение за всички,  които  имат информация за нарушения и корупционни практики в общината.

Според запознати смъртта на Татяна прекъсва веригата, тъй като напористата дама е била последното звено във всички „операции” , които са свързани с фирмите,  спечелили големи общински поръчки.

Макар, че кметът Тодор  Попов и хора от администрацията се опитаха да омаловажат  участието на Стоянова в управлението на града, в Пазарджик е публична тайна че пиарката е имала ключова роля.  Методите й на действие са били доста крайни и в определени ситуации тя се е държала със съветниците като с непослушни деца.  

Изключително високият стандарт на живот на чиновничката е пряко доказателство, че през нея са минавала сериозни финасови потоци.  Освен луксозният апартамент в кооперацията на общински терен, Стоянова  давала сериозни суми , за да поддържа стайлинга си. „През последните пет години никой не я е виждал с един и същ тоалет. Ходеше често в Гърция, за да попълва гардероба си” разказват нейни колежки. Джипът „Нисан Кашкай” , с който Стоянова е била в деня на убийството, всъщност е вторият автомобил от този модел, който чиновничката карала. Преди време крадци задигнали първата кола. Тя обаче веднага поръчала нова от същия модел, без дори да изчака да излезе застраховката.  Сериозни суми общинарката пръскала и по козметични процедури.

Сайтът „Афера” лансира и друга версия за екзекуцията. Те твърдят , че преди убийството Стоянова е  провела срещи и преговори със знакови представители на ДПС, на които е била уговаряна да се кандидатира за кмет на Пазарджик. Споменава се за обтегнати отношения заради предстоящите местни избори.
 За възможна връзка  между убийството и влиянието на депутата от ДПС Делян Пеевски върху управлението на общината намекна лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

"ДПС, Пеевски, разстрелът на пазарджишката пиарка, която всички знаят, че общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски и кмета и че пиарката на кмета, Бог да я прости, имала ключова роля в управлението на общината. Толкова ключова, че когато общинският съвет взема решения, които не се харесват, тя влиза вътре и започва да се разправя със съветниците", заяви Дончева в студиото на bTV.

Червеният депутат Димитър Димитров пък насочи вниманието към няколко имения  в Паталеница, свързани с кмета. Той отбеляза съвпадението между логото "Промо", което се вижда на снимките на кооперацията, в която е живеела Татяна Василева, и екокомплекса в Паталеница. 

TrafficNews.bg