Разследват 38-годишна българка за тежка катастрофа със загинал до детска градина в италианския град Л’Акуила.Паркираната кола на българката тръгнала по надолнището до намиращата се там детска градина и след като разбила огражденията й, блъснала 6 деца. 4-годишният Томазо д’Агостино по-късно починал в болницата. Друго дете е в много тежко състояние. 

Трагедията се развила в сряда в 14,30 часа, когато българката, майка на две деца, отишла да вземе едното си момче от училище в Пиле, квартал на Л’Акуила. Паркирала колата си „Фолксваген Пасат” на наклонената улица до него и оставила детето си в автомобила, за да отиде да вземе другото. Властите все още не знаят дали тя е забравила да дръпне ръчната спирачка, или пък детето в колата, играейки, я освободило. По-вероятна е обаче втората теза. В резултат на това автомобилът потеглил по надолнището, счупил оградата и се стоварил с всичка сила върху група от десетина играещи в градината деца.Някои успели да избягат, други останали притиснати под гумите. Веднага след това били извикани линейки и полиция. Всички деца изпаднали в шок от случилото се. Спасили се единствено онези, които в този момент играели в детската къщичка в градината. 

„Когато пристигнахме, видяхме хора на улицата със сълзи на очи, а плачът и виковете на децата бяха неудържими. Около нас имаше линейки, полиция, сирени. Веднага влязохме вътре, сцената беше ужасяваща и сюреална”, каза пред италианските медии бащата на едно от децата. Две 4-годишни момиченца са били транспортирани с хеликоптер в римската поликлиника „Джемели”. Едното е в тежко състояние. Друго дете е било откарано в детската болница „Бамбино Джесу” в столицата. Две близначета се намират в болницата на Л'Акуила, но са извън опасност.