На 28 октомври  35-годишният пловдивчанин Вангел Янков бе прегазен от „Нисан” на бул. „Димитър Талев” срещу „Гладиатори”.  Екип на TrafficNews.bg бе единствен на мястото на катастрофата и успя да разговаря с пострадалия и водача на нисана.  Вангел не бе на себе си от болки, но успя да каже, че е бягал. Шофьорът разказа , че младият мъж е изскочил внезапно на шосето и той не е успял да реагира. От  кого е бягал панически  пловдивчанинът и кой е виновен за катастрофата , в която той едва не загуби живота си?

TrafficNews.bg тръгна по горещите следи от катастрофата , а репортер на сайта се срещна с бащата на Янков.  След няколко операции в болницата , Вангел вече е изписан, но състоянието му продължава да е тежко. Той изобщо не може да ходи и ще остане на легло още 3 месеца. След това възстановяването му ще продължи година.

„Вангел е силен и ще се оправи, но поне година ще бъде извън строя. Но истината трябва да излезе наяве и виновните трябва да си понесат наказанието” категоричен е Недялко Янков.  Вангел бил строител, занимавал се с вътрешни ремонти. Търсели го за  поставяне на т.нар „ венецианска мазилка”.

Няколко дни преди инцидента той бил нает от собствениците на клуб „Шикоко” Атанас и Стефан Минкови да прави ремонт в заведението и в един апартамент.  Те обаче забавили плащането и във фаталната вечер Вангел отишъл да си търси парите, като предупредил, че ще спре работа. 

„В заведението са били двамата собственици и техен приятел, на когото казват Глигана.  Скарали се, те го заплашили и се стигнало до бой.  Вангел се изплашил и хукнал през мивката. Мъжете тичали след него. Затова той е изскочил внезапно на улицата” разказва баща му.  Според него, ако не е избягал, синът му  е щял да бъде потрошен от бой.

„Когато колата го е ударила, някой от тях се е приближил до Вангел и му казал да внимава , защото има семейство” разказва Недялко Янков.

Раненият мъж е изписан преди 3 дни и в момента е на легло. Недялко също е напуснал работата си като международен шофьор , за да може да се грижи за него.  „На практика вече никой в семейството не работи. Не знам как ще оцелеем” тревожи се бащата. Той е наел адвокат и е пуснал сигнал в прокуратурата, в който настоява за щателно разследване на целия инцидент.

Сумата, за която Вангел настоявал че му дължат , е 300 лева.

ВИЖТЕ ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО от катастрофата ТУК

 

TrafficNews.bg