Непознат възрастен мъж с бяла коса е седял почти цял ден на пейката пред блока, в който живеела застреляната снощи Станка Марангозова.  Това разказаха пред TrafficNews нейни съседи от входа в столичния квартал „Младост 1”, където живеели в апартамент на осмия етаж 47-годишната жертва и нейният приятел Динко.

Според хората от входа същият мъж пак се бил появил преди година и отново постоянно обиколял наооколо. Когато го питали какво търси, той отговарял, че има работа в квартала. 

В деня на убийството непознатият бил забелязан да седи на пейката пред входа. Една от версията е, че мистериозният мъж може да е някой от ужилените от пирамидата на Станка. Полицията вече е разпитвала съседите какво знаят за него.

Както TrafficNews вече разказа,  Марангозова беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за финансови измами и пране на пари. Представяйки се за брокер тя успяла да прибере над 65 млн. лева от заможни познати, които й поверили да върти парите им.

Станка е страдала от левкемия в последните години. Заради използваните в лечението процедури с химиотерапия, тя е загубила косата си. Затова постоянно е ходела с тюрбан или кърпа, разказаха още нейните съседи.

 

Според тях Станка се държала затворено, не общувала и избягвала контактите с хората от входа. Когато разбрали за убийството, жителите от съседните блокове първо се усъмнили дали извършителят не е някой от посетителите на центъра за наркозависими, който беше преместен в двора на съседната болница „Св. Анна”. Още повече, че наскоро две коли били разбити и обрани.

Тази сутрин криминалистите направиха повторен оглед на мястото, където е извършено престъплението. Колата, в която е убита Марангозова, е откарана за експертизи. Убиецът е стрелял три пъти с 9-милиметров пистолет, като гилзите са намерени до колата, което предполага, че той не е бил професионален килър. 

Изкуствената бяла роза, открита до тялото на жертвата, пък била прикритие за пистолета му. Разследващите предполагат, че Станка е спряла колата си и е отворила прозореца. Убиецът стрелял докато тя все още била на шофьорското място. Изстрелите са в лявата част на главата й - в слепоочието и зад ухото.

Към момента нито една версия за смъртта на Марангозова не се изключва. Най-вероятно обаче става въпрос за разчистване на сметки, гласят лаконичните коментари от полицията.

Убитата Станка постоянно получавала заплахи от измамени от нейната пирамидаСред ужилените от нея има хора, които са загубили милиони, МВР работи по всички версии