Убитата Станка постоянно получавала заплахи от измамени от нейната пирамида

Сред ужилените от нея има хора, които са загубили милиони, МВР работи по всички версии

София
11.10.2019 08:00 21653 7
Убитата Станка постоянно получавала заплахи от измамени от нейната пирамида

47-годишната Станка Марангозова, която беше застреляна снощи в София, постоянно е получавала заплахи от хора, измамени от нея. Това е разказал пред полицията и мъжа, с който тя живее на семейни начала, научи TrafficNews.

Именно той открил около 21 часа Станка с огнестрелна рана в главата в нейната кола с подхвърлена бяла роза до нея. Убийството става на паркинг пред жилищен блок и на метри от болницата „Света Анна“ в квартал „Младост 1“. 

Нищо от вещите на жертвата не липсва и затова първоначално от МВР заявиха, че работят и по версията за самоубийство. 

През цялата нощ районът на убийството остана отцепен, а полицаи извършваха огледи, разказаха съседи от блока, където живеела Станка.

„Разследващите работят по две версии - убийство или самоубийство. Предстои много работа, така че в момента, в който можем да ви дадем някаква информация, ще ви бъде дадена. Работим по абсолютно всички версии. Към момента мотив не можем да посочим, тъй като трябва да направим анализ на данните и доказателствата, които ще съберем“, обясни Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Той потвърди, че Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност, но не коментира дали тя е подавала сигнали в полицията за получавани заплахи.

Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв.  чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

Станка е завличала жертвите си като се е представяла като брокер или инвестиционен посредник на известно дружество, което се занимава с такава дейност и има лиценз от Комисията за финансов контрол.

Тя е мамила своите „клиенти”в продължение на 8 години, сочи обвинителен акт на Софийска градска прокуратура. Делото срещу нея все още не е приключило.

Финансово-икономическата експертиза, поискана от прокуратурата установява, че за по-малко от три години - от януари 2008 до октомври 2011 година, в сметката на Марангозова, общо е постъпила сумата от 65 536 705,98 лева. Те са изпратени от различни хора, и то само в една банка.

Схемата, по която е действала Марангозова стават ясни от показанията на потърпевшите по време на разследването. Тя спечелва доверието на заможни хора със свободни пари, които й предоставят крупни суми срещу обещание за значителен дивидент. След това дава част от обещаната печалба, но под предлог, че излиза още по-добра сделка, иска още пари. Това сее повтаря няколко пъти след което умелата измамница спира да си вдига телефона и изчезва.

През това време Станка вече успява да зариби нови "клиенти", с които процедира по същия начин и, общо взето, върти една и съща сума, която прехвърля от един на друг, а парите, които получава, задържа при себе си.

Една от ужилените е Бонка Кулинска, която превела на няколко транша 1 милион лева на Марангозова, за да извършва с тях финансови операции за закупуването на акции и игра на борсата. Тя се запознава с нея чрез свой близък, на когото има безусловно доверие, тъй като вече е "работил" с Марангозова, убедил се е в нейната почтеност и е останал доволен от начина, по който се разпорежда с парите му.

От разговора, който двете повеждат в присъствието на свидетели, Кулинска придобива впечатлението, че дамата е много компетентна и разбира от сделки с ценни книжа, извършвани на Българската фондова борса. След което ѝ превежда на три транша общо 996 705 лева и то все по спешна необходимост заради много изгодни сделки, от които могат да се спечелят добри пари, като сама посочвала и основанието за "доверително управление и покупки". 

След изтичането на едногодишният срок по сключените между Кулинска и Марангозова договори, мнимата "брокерка" убедила клиентката си, че е закупила акции на солидни компании като  "Албена" АД, "Трейс Груп Холд" АД, "Статус финанси" и др.

След ареста на Марангозова през ноември 2011 г. Кулинска тръгнала да си търси дяловете от съответния инвестиционен фонд, откъдето й отговорили, че притежава ценни книжа на стойност само 115 693,19 лева, които дори им върнали. Но когато Кулинска показала справката за сделките им с този фонд, се оказало, че тя е напълно фалшива, макар да носи техния печат.

По подобен начин и със също толкова крупни суми да ужилени още няколко души, като някои от тях са видни фигури от криминалния контингент като наркобоса Димитър Желязков-Митьо Очите, твърдят запознати. Сред жертвите на Станка Марангозова е и известният бизнесмен Румен Николов – Пашата, който накрая се отказал да си търси парите. 

Последният шумен скандал с Марангозова беше преди няколко години, когато тя отказа да допусне частен съдебен изпълнител в продадения на публичен търг неин мезонет в столичния квартал "Витоша". Месец по-късно, когато все пак беше изгонена от жилището, Станка се появи в телевизионно предаване и заяви, че е била измамена от сина на бившата социална министърка Емилия Масларова -Иво Масларов, с когото имали общи сделки. Впоследствие обвиненията й не бяха потвърдени, а Марангозова започна да избягва публични прояви, вероятно и заради разследването срещу нея.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
7 Коментара
Сортирай по
коментар

Димитър Пенев 08:14, 11.10.2019

Вече няма да получава заплахи. Бяла роза ще закича на капака на москвича.

Oтговора0
коментар

аа 08:16, 11.10.2019

" видни фигури " А тези видни фигури работили ли са ги тия милиони или са ги направили като тая. Откъдето дошли и там отишли - стара българска поговорка

Oтговора0
коментар

нормално 09:43, 11.10.2019

Тръгнала да лъже убийците.Съвсем нормално е после бял камък сянка да и пази.

Oтговора0
коментар

Браво 09:53, 11.10.2019

Сега и тези от Ветово мамили възрастни хора по един в слепоочието.

Oтговора0
коментар

Jure 12:11, 11.10.2019

Най-накрая някой да си получи заслуженото

Oтговора0
коментар

Бяла птица 12:51, 11.10.2019

с 65 милиона веднага бих се изчесал от тая кочина.. не че няма да ме намерят де..

Oтговора0
коментар

Пито, платено! 13:31, 11.10.2019

Липсата на адекватно правосъдие довежда до лична вендета!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина