Разкрито е тежко криминално престъпление - убийство на мъж, съобщават от ОД МВР. В тази връзка ОД МВР ще даде брифинг, който ще се проведе днес в силовото ведомство в Пазарджик. Очаква се на него да присъстват представители на Окръжната прокуратура и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. 

Припомняме, че от средата на декември е в неизвестност Йордан Асенов от с. Братаница. Беше образувано досъдебно производство по случая, извършени необходимите процесуални действия, включително оглед на мястото, посочено от децата на Асенов, където те са го видели за последен път на 6 декември.

На 6 декември 44-годишният Йордан Асенов, популярен с прякора Гочето, отишъл с четири от децата си с каруца в имот, собственост на семейството на кмета на Братаница, Георги Спасов, намиращ се в землището на съседното село Ляхово. Имотът е бил засят с царевица и според най-голямото момиче, докато баща му брал царевица, двама души – синът на кмета Васко и работник на семейството му, слезли от джип и започнали да го бият, пише videlinabg.com. Децата се изплашили и побягнали с каруцата. От този момент до днес няма никаква информация за Йордан Асенов и той не се е прибирал в дома си, нито пък се е обаждал на някого.

Асенов беше обявен първо за местно, а след това и за общодържавно издирване, а срещу кмета на Братаница започна досъдебно производство за незаконно оръжие, открито в един от имотите му. По думите на окръжния прокурор Васил Малинов предстои повдигане на обвинение. Също така на пресконференция в началото на годината Малинов допусна, че с Йордан Асенов се е случило най-лошото, но не разполагали с доказателства да повдигнат обвинение.

TNS.bg