Разследват две версии за смъртта на пловдивчанина Рефат Сюлейман, който бе намерен мъртъв във фабриката, в която работи в Германия. 26-годишният младеж бе в неизвестност от 14 октомври, а тялото му бе открито на 17 октомври в завод Thyssen Кrupp в градчето Дуисбург.

Към този момент продължава разследването на предисторията, но според първоначалните констатации на полицията загиналият работник е починал при злополука. Следователите разглеждат и възможността за самоубийство, като тази версия се счита за малко вероятна.

„Според сегашния статус на разследването, вината на друга страна изглежда невъзможна. В момента има много доказателства, че е злополука“, заяви говорителят на полицията Йонас Тепе.

Въпреки твърденията на полицията, близките на Рефат продължават да твърдят пред TrafficNews, че той е бил убит. Те споделят, че не е бил конфликтна личност, но е възможно да е имал зложелатели.

Към момента е ясно, че служител е открил тялото му в 17:25 часа в понеделник и се обадил в полицията. Според информация на немски издания, българинът е открит в района на доменните пещи във фабриката, а близките му сочат, че тялото му е извадено от контейнер. Аутопсията на тялото на Рефат е насрочена за четвъртък. В същото време разследващите разговарят и със семейството на загиналия, което живеело в Брукхаузен.

Колеги на Рефат сочат, че последно е бил забелязан да се качва в служебния автомобил около 9:15 часа в петък за почивката си. След това няколко дни няма и следа от него. В издирването на момчето са взели участие хеликоптери, кучета за проследяване,  дронове, както и охраната на завода.

Малко преди новината за смъртта му да стане публична, роднини и приятели на 26-годишния младеж се бяха събрали пред един от порталите на завода, за да получат информация. Близките му споделиха, че в неделя е организиран протест пред фабрика Thyssen Кrupp от 13:30 часа, като ще настояват да получат повече информация по случая.