При специализирана акция на полицията в София е разбита група, извършвала блудствени действия спрямо непълнолетни. В ранните часове на 14 март са задържани по случая 21 души, като 16 души са арестувани в София, а още петима в няколко големи града. Издирват се още четирима, за един от които има данни, че e напуснал пределите на страната.

Извършени са 30 претърсвания на жилища и моторни превозни средства. Има и 12 обиска на лица. На един от адресите са намерени и наркотични вещества. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки и камери.

Група ,която се представя като  „Ловци на педофили" помогнали на полицията.

"В средата не септември миналата година СДВР видя информация в няколко сайта за мъже, които се представяли за "ловци на педофили". Те публикували обяви в сайтове за запознанства. Описвали се като непълнолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали са дейността си от 2020 г.”, посочи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг във вторник.

По думите й, след осъществен контакт на място, се появявали „ловците”, които правели записи на въпросните срещи. „Благодарение на тях, установихме и голяма част от извършителите”, допълни тя.

Най-възрастният сред задържаните е на 76 години, а най-младият - на 22. Петима от арестуваните са осъждани, посочват още от държавното обвинение. Те са задържани за 72 часа, като предстои в четвъртък да бъде разгледано искането на Районна прокуратура София взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.