Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу Александър Николов, /29 /. от Пловдив. Срещу него е повдигнато обвинение за помагачество при телефонна измама.

Александър е задържан на 14 август 2015 г., благодарение на бързата реакция и активни действия на служители от отдел „Криминална полиция“ във Второ районно. Той отишъл на адрес в Пловдив, за да получи пари от 81-годишна жена. Малко по-рано на домашния телефон на пенсионерката се обадил непознат, представило се за лекар и поискал 970 лева за лечение на дъщеря й, която спешно се нуждаела от операция заради счупен крак. До момента е установено, че Александър е бил изпратен с цел да получи парите.

Разследването сочи още, че на 12 август 2015 г. обвиняемият е получил и 1 500 лева от 52-годишен мъж от Пловдив, на който също неустановено лице се обадило по домашния телефон, представило се за негов роднина и поискало като заем горепосочената сума. Александър е оставил парите на непознато място извън Пловдив.

Полицията продължава да  работи  по  установяването на съучастниците в измамите.  Александър Николов е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, съвместно с ОД на МВР-Пловдив, продължава специализираната операция против извършителите на телефонни измами. За последната седмица са установени петима извършители.

TrafficNews.bg