Кметът на пловдивското село Дълго поле Тодор Танански, който бе арестуван за нападение над футболен съдия е бил освободен, научи TrafficNews.bg. Срещу него на този етап няма повдигнато обвинение.  41-годишният мъж е бил закопчан след футболен мач през уикенда между отборите на Цалапица и Дълго поле. 

Арестуваха кмет на пловдивско село заради футболно хулиганствоТодор Танански е нападнал футболен съдия

Напрежение ескалирало по време на срещата между двата отбора. Танански обвинил футболния съдия, че не свири правилно. След края на мача, в съблекалнята, кметът се вбесил и ударил с пластмасова бутилка футболния съдия. Тодор Танански бе арестуван за дребно хулиганство за 24 часа. 

Районна прокуратура е образувала досъдебно производство по случая. Засега се събират данни за извършеното престъпление, а делото се води срещу неизвестен извършител.

TrafficNews.bg се свърза с пострадалия съдия, но той заяви, че не може да коментира, тъй като от БФС ми е забранено да прави изявления. От съюза пък заявиха, че са предали доклада за случая в полицията.  

За сметка на това обаче БФС наложи санкции  на двата отбора домакини, на чиито мачове ескалира напрежение в Областните групи – ФК Дълго поле и ФК Тракиец (Калековец). На свое заседание днес Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив наложи следните наказания:

По член 25 от Дисциплинарния правилник ССП за срок от 1 (една) година на Борислав Кодинов от ФК“Светкавица“ с. Манолско конаре.

По член 37(1) т.7в от Дисциплинарния правилник налага наказание лишаване от домакинство за 6(шест) срещи и глоба от 625(шестотин двадесет и пет) лева  на ФК“Дълго поле.

По член 37(6) от Дисциплинарния правилник се налага наказание лишаване от домакинство за 5 (пет) срещи на отбора на ФК“Тракиец 2001″ с. Калековец .