Изет Петелов, който преди малко повече от година блъсна пешеходец и избяга, дойде в съда, но без защитник. Адвокат Тодор Петерлински е пуснал молба до магистратите, че жената му е във влошено здравословно състояние и се налага да се грижи за нея. Той е описал, че ще представи доказателства на следващото заседание по делото, след приключване на лечението.

По тази причина разпоредителното заседание срещу шофьора пропадна и ход на делото ще бъде даден на 29 май. На него трябва да стане ясно как ще протече процеса срещу 34-годишния Изет.

Той е предаден на съд за това, че на 28 януари 2023 година при управляване на моторно превозно средство - товарен автомобил, марка “Рено“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 59-годишния Киро Атанасов, като шофьорът е избягал от местопроизшествието.

Изправят пред съда мъжа, блъснал и убил пешеходец на заден ход в СтолипиновоСлед инцидента шофьорът е избягал с товарния автомобил в посока София

Същия ден, около 8:00 сутринта Петелов пристигнал в Пловдив и управлявал товарен автомобил. Отишъл до квартал „Столипиново“, за да достави чували с картофи по поръчка, след което се отправил към намиращата се наблизо ул. “Шумен“. Там включил задна скорост, за да премести автомобила, въпреки че нямал видимост, нито пък бил подсигурил човек, който да наблюдава пътя и да му сигнализира за възникнала опасност. По същото време пешеходецът  се придвижвал зад камиона, който го ударил със задната си част и го затиснал. Пострадалият е бил откаран в болница, където е починал от нараняванията си.

На мястото се събрали хора. Те поставили контейнери на пътя, за да попречат на шофьора да напусне местопроизшествието, но той преминал между тях и се отправил в посока към  София. Няколко часа по-късно е бил задържан от полицейски служители край Гоце Делчев.

Към момента Изет е с взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева. Наложена му е и забрана от Окръжна прокуратура-Пловдив за напускане пределите на Република България, а свидетелството му за управление на автомобил е временно отнето.

Пуснаха срещу 3000 лева гаранция мъжа, убил пешеходец в Пловдив и избягалАпелативните магистрати сметнаха, че Изет Петелов има добри характеристични данни

Мъжът, убил пешеходец в Пловдив, сменил колата си, за да покрие следите сиСъдът остави в ареста Изет Петелов