По-рано през седмицата заловиха попфолк певицата Дебора с 2,9 промила алкохол в кръвта. Това е поредният случай за последните няколко месеца на популярна личност, която бива заловена, пила зад волана. Само ден по-късно шофьор блъсна майка с дете и избяга. Това е само малка част от серията инциденти на пътя.

„Промилите, с които е хваната Дебора, са равни на половин литър концентрат“, каза бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев в ефира на bTV.

Той обясни, че при полеви тестове дрегерите са толкова прецизни, че няма как да сбъркат хапчета с алкохол.

„Те са направени така, че да не се влияят от лекарствата, които се пият. Те се влияят от алкохолните пари. Може да има 1% грешка при полевите тестова, ако не се съхраняват правилно в колата на полицаите, но това е много рядко“, обясни Тенев.

По случая с Дебора е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и „глоба“ от 200 до 1000 лева, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

Спрямо 33-годишната Дебора е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева.

На 9 април фолк певицата катастрофира на столичния бул. „Черни връх“. Тя се е ударила с автомобила си в друга кола. При тест с дрегер Дебора е дала положителен резултат за алкохол, като бяха регистрирани 2,9 промила, взети са ѝ и кръвни проби.

Тестът ѝ за наркотици е отрицателен.