Апелативният съд в Пловдив започна разглеждането на протеста на прокуратурата за сменената мярка на Милан Дивеков, съобщава репортер на TrafficNews.bg. Със свое решение от миналата седмица Oкръжният съд измени мярката за неотклонение по отношение на младежа, блъснал и убил 63-годишен мъж в Пловдив.

Според прокуратурата обаче има опасност Дивеков да извърши и други престъпления. В съдебната зала бе посочено и че доходът на обвиняемия не отговаря на исканата гаранция. Младият мъж е декларирал доход от 600 лева на месец. Адвокатът на обвиняемия обаче твърди, че е възможно парите да бъдат събрани – не само от самия Дивеков, но и от родителите му.

Припомняме, че Окръжният съд промени мярката на шофьора от „задържане под стража” на парична гаранция от 10 000 лв. От прокуратурата наблегнаха на това, че поведението на водача е виновно. Свидетелите на катастрофата разказват, че са чули рев от колата, която сочи, че Дивеков наистина е карал бързо при инцидента. По думите на свидетеля Русев, водачът е карал с много над позволената скорост.

Адвокатът оспори това и не се съгласи с твърденията за поведението на клиента си. Като аргумент той посочи позвъняването на телефон 112, както и това, че Дивеков не е напуснал мястото на произшествието. Обърна внимание на това и че обвиняемият признавал, че е карал бързо, но по негови думи само със 75 км/ч. Експертизата обаче показа, че при инцидента колата се е движела със 100 км/ч.

Защитникът на Дивеков отхвърли и всички твърдения, че върху младежа има протекция от страна на полицията.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg