Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишния Любомир от Петрич, Драгомир - на 24 години от Сопот, и 24-годишната Людмила от Петрич, за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение.

Обвиняемите Любомир и Драгомир живеели заедно на квартира в Пловдив. По делото е установено, че Любомир снабдявал с наркотични вещества обвиняемия Драгомир и други лица, сред които Людмила, студентка в Пловдив. На 1 декември 2015 г. са били извършени процесуално-следствени действия, в хода на които у всеки един от обвиняемите са били намерени и иззети горепосочените наркотични вещества.

Припомняме Людмила беше арестувана заради търговия със забранени "земеделски култури". Живеела в един от блоковете на общежитията "Чайка". Полицаите арестуваха също приятеля й Любомир, който й доставял стоката от родния им град.

Разследването установи, че тримата обвиняеми са държали в квартира и в автомобилите си в Пловдив различни количества наркотични вещества – над 2 килограма марихуана, както и екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение.

Преди време Людмила живеела заедно с приятеля си, но по-късно се разделили. Въпреки това той продължил да й доставя „стока” за продан. Двамата са безработни, но припечелвали добри пари от продажбата на дрога, твърдят техни близки.

Предлагали трева и амфетамини на приятели и колеги от университета. Информацията от вуза гласи, че в момента там има криза за трева. Студенти свикнали да купуват от Людмила и сега нямали какво да пушат, твърдят още източници от средите на момичето.

Людмила е в 4-ти курс, специалност "Лозарство и градинарство". Според нейни колеги отдавна се занимавала с алтернативно "земеделие". Студентката от Аграрния вземала на едро "трева" от приятеля си и я продавала на студенти, които обитавали съседни стаи в общежитията. Тя е родом от Петрич и преди се занимавала с пеене в ромски оркестри.

Разпитани в хода на досъдебното производство, обвиняемите са дали обяснения, признали са вината си и съжаляват за случилото се. Тримата обвиняеми първоначално са били с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която впоследствие е била изменена в „парична гаранция" – за Любомир –  5000 лева, за Драгомир – 3000 лева, и за Людмила – 3000 лева.

Още през декември наш екип провери дали студентите в Аграрния са били клиенти на Людмила. Вижте какво ни разказаха те тогава:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg