На 29 декември Районната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняем 55-годишният стрелец от Сърница, за това, че на 30 ноември в землището на село Душка, Община Черноочене, държал карабина, както и боеприпаси без разрешение, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен и за това, че се е заканил на друг с убийство в землището на селото, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На 30 ноември обвиняемия се намирал в землището на селото. Той бил обявен за общодържавно издирване. 47-годишният мъж, който бил извел животните си на паша, забелязал, че той се движел из гората и държал оръжие в ръката си.

Той успял да му го вземе, заради което обвиняемия му се заканил с убийство. Пристигналите на място полицаи установили, че той притежавал незаконно оръжие - карабина, и държал 8 броя боеприпаси.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от съда на 3 декември.

Припомняме, че в полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът, обаче, бе задържан първо от овчаря в землището на кърджалийското село, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прераства в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка.

След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.