Трудно е да се направи коментар. Девети ден няма никакви резултати и тази акция наистина е безпрецедентна. Акцията надмина и миналогодишната в Нови Искър. Безпрецедентно е, че толкова много хора, екипи и техника не могат да постигнат резултат.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Николай Радулов по повод продължаващото издирване на Стоян Зайков в Костенец. "Недопустим пропуск е второто убийство в града. Не можеш да оставиш човека сам да си претърсва къщата. Претърсват се огромни райони, но е друг въпрос как точно се претърсват. Този човек се превръща в особено опасен криминален престъпник. Тук трябва да попитаме защо от МВР не са наблюдавали този човек. Знаело се е, че този човек има проблеми с жената. За това сега ще събираме трупове. Специализираният отряд за борба с тероризма не трябва да се използва в тази акция. Тези хора са обучени за друга работа, а не за издирване и охрана на населени места. Всички тези полицаи си пречат там. Тези хора няма да получат извънредно заплащане и аз съм убеден, че след няколко дни полицаите отново ще излязат на протест за повече средства", каза още проф. Радулов.

Заедно с него гост в студиото беше и криминалистът Иван Савов.

"Проф. Радулов е прав за много неща. Претърсват се огромни райони, но без ясна насока. За едно такова престъпление най-важни са първите 24 часа. Този ресурс, който е впрегнат сега, трябваше да бъде употребен още в началото, а не да се чака второто убийство. Според мен действията вече са хаотични. Ръководството на МВР дори не знае дали този човек не е напуснал България. Полицейското управление в Костенец е като всяко едно управление в малко населено място - не достигат хора, не достига техника. На тях трябваше да им се помогне още в първия ден. В момента в Костенец цари стрес. От Стоян Зайков може да се очаква всичко. Според мен, ако той въобще е там, се е покрил", категоричен беше Савов.

Изведоха от Костенец скараните с убиеца Зайков, снайперисти и ловци го търсятНе смеем да излезем навън, седим заключени вкъщи, оплакаха се хората пред TrafficNews