Двама българи са признати за виновни за убийството на 46-годишния гръко-австралийски бизнесмен Янис Макрис. Престъплението бе извършено в покрайнините на Атина през 2018 година. 

Подсъдимите са братя на 32-годишният хасковлия Серафим Райчев - Немия и 36- годишният му брат Милен Райчев. Един от тях е осъден за това, че умишлено е убил Макрис. Той бе признат за виновен и по обвинението за незаконно притежание и употреба на оръжие. По-големият му брат се сдоби с присъда за съучастие в убийство, предава "Катимерини". 

Припомняме, че преди година двамата бяха арестувани при акция, в която участваха тежковъоръжени спецполицаи от звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково.

Това стана, след като Милен Райчев бе обявен за международно издирване от прокуратурата в Атина. 

Янис Макрис бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври 2018 година. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от топ мафиот.

Серафим имал бизнес в Канада, а гръцки детективи го сочат като професионален убиец. 

И двамата братя са отрекли вината си в съда. 

Отряд "Кобра" и антимафиоти арестуваха хасковлия за убийство в АтинаЗадържаният е по-голям брат на Серафим Райчев-Немия, който е обвинен за разстрела на Янис Макрис