Трима мъже са задържани при спецакция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на ОДМВР – Пловдив. Съвместната операция е проведена в събота от служители на РУ – Раковски, отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили”.

В хода на действията била предприета проверка в гориста местност в землището на Момино село. Между дърветата били открити около 42 корена зелени, тревисти растения с височина над 2 метра, реагирали положително на канабис.

В момент на полагане на грижи за нарконасажденията, на място са заловени двама жители на Раковски – криминално проявен 31- годишен мъж и 25-годишен. При последвали процесуално-следствени действия от тях са иззети гръбна пръскачка, около 3 литра течност, наподобяваща препарат за растителна защита, земеделски сечива и други пособия, ползвани за незаконната дейност.

Същия ден канабисови стръкове били открити и в частен имот в Раковски. При претърсване в двора на 27-годишен мъж разследващите се натъкнали на отглеждани 6 корена канабис, които са иззети по надлежния ред.

Тримата мъже са били задържани за 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив двама от заловените са приведени в ареста за срок до 72 часа. Работата по документиране и разследване на случаите продължава.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg