Пловдивчанинът, който 44 дни остана без работа и книжка след грешен тест за наркотици, е невинен. От Районна прокуратура – Пловдив прекратиха  досъдебното производство спрямо Йордан Майсторов, след отрицателни кръвни изследвания за дрога.

Припомняме, че Майсторов остана 44 дни с отнето свидетелство за управление на МПС заради съмнителен резултат за наркотици. Направената му проба на 8 декември сочила съмнителен резултат за употребени амфетамини. Йордан прекарал 24 часа в ареста, а междувременно е дал кръв и урина за изследване.

Кръвните тестове за наркотици се обработват единствено в лаборатория в София. Между 45 и 60 дни отнели за изготвянето на резултата, през който период Йордан остава без работа, пари, кола и социален живот. 

Без вина-виновен! Пловдивчанин остана без работа и книжка след грешен тест за дрога, ще съди МВР43 дни Йордан чака кръвните изследвания, за да докаже невинността си

Репортер на TrafficNews  се обърна за коментар от компетентните институции. По предоставената ни от Районна прокуратура информация, преди ден е прекратено наказателното производство спрямо пловдивчанина.

„На 25 януари 2021 година делото е било докладвано /изпратено/ от разследващ полицай на наблюдаващия прокурор. Според заключението на съдебно-химическата експертиза в кръвта на Майсторов не са открити следи от наркотични вещества, което е причината за съставяне на постановление за прекратяване на наказателното производство спрямо”, се казва в позицията на Районна прокуратура.

Майсторов в момента очаква органите на реда да му върнат обратно свидетелството за правоуправление, за да се върне отново на работа.