Пожар е избухнал в къщата на кмета на плевенското село Ставерци, разбра Trafficnews.bg. Инцидентът станал по време на празника на селото. Огънят лумнал малко след 20:30 часа, като в този момент, много от местните и самият кмет Сергей Кожухарски били на концерт в центъра.

По информация на МВР - Плевен, в пламъците са унищожени покривна конструкция 40 кв.м., бяла и компютърна техника, домашно имущество, моторен трион, дървени маси, врати и прозорци. Екип от четирима огнеборци се отзовал на постъпилия сигнал и успял да потуши огъня. Като причина за инцидента е посочено късо съединение. 

"Притеснихме се, защото видяхме как кметът говори по телефона, а малко след това стана ясно, че къщата му гори. Всички се уплашиха и се разотидоха за секунди", споделя пред наш репортер очевидка. Сред тълпата веднага се разнесъл слухът, че става дума за умишлен палеж.

Наш репортер потърси за коментар и Сергей Кожухарси.

"Получих обаждане от майка ми, която ми съобщи, че токът вкъщи е спрял. Към този момент тя не знаеше, че става дума за пожар", сподели той и разказа, че пламъците са тръгнали от кухненско помещение, пристроено към дома му.

За съжаление, това е втори пожар в негова собственост тази година. Според Кожухарски първият палеж наистина е бил умишлен. Кметът обаче категорично отхвърля твърдението, че нещо друго, освен късо съединие, е причинило пламъците в събота. 

Снимка: Илюстративна