Пожар нанесе значителни материални щети в селскостопанска постройка в първомайското село Караджалово. Инцидентът е станал вчера, като сигналът е подаден минути преди 1 часа.

Огънят обхванал обора на 36-годишен местен жител. В стихията са изгорели 750 квадратни метра покривна конструкция, 22 крави, 8 телета и 8 овце. Пожарът унищожил и 5 доилни апарата, електрически генератор, фуражомелка, 3200 бали слама, тон зърно и друго оборудване.

Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на районното управление в Първомай. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. По данни на експерти от пожарната, запалването е предизвикано от късо съединение. Работата по случая продължава.

Друг пожар изпепели бали слама на обща стойност около 40000 лева. Те са изгорели в землището на село Ягодово. Сигналът е подаден вчера в Пето РУ – Пловдив. Според информацията, пожарът бил възникнал около 23:30 часа предната вечер. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Работата на разследващите продължава. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg