Пожар избухна в жилище в Пловдив тази сутрин. Инцидентът е станал в апартамен на шестия етаж на жилищна сграда в квартал Кючук Париж.

Жена, оставила включен електрически котлон днес преди обед в дома си на улица "Даме Груев" и излязла до магазина. По изплашените викове на съседи и гъстия дим, излизащ от прозорците на жилището и на 6- ти етаж, разбрала, че апартамента и гори. Съседите веднага подали сигнал на тел 112. Черният дим не успял да уплаши собственичката на имота, която веднага се прибрала в дома си и изключила предпазителите на електрическото табло, за да предотврати по- големи щети.

Пристигналият екип на Втора служба овладял огъня изключително бързо. Унищожени са само част от домакинските електроуреди и дограмата на терасата, където е бил разположен кухненски кът.

Бързата реакция на огнеборците е спасила имота, но пожарникарите са категорични, че с адекватната си реакция жената им е помогнала много, изключвайки предпазителя на жилището. От РДПБЗН Пловдив напомнят да не оставате без наблюдение включени, работещи електроуреди в домовете си, тъй като бедата се случва за секунди.