Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 56-годишния шофьор на автобуса блъснал пенсионерка в Кючук Париж. Инцидентът стана на 15.02.2022 г. в гр. Пловдив, около 13,20 часа, на кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Македония“. При него пострада 72-годишна жена, която пресичала на пешеходната пътека. Причинена и е средна телесна повреда.

Автобус на градски транспорт блъсна пенсионерка на пешеходка пътека в КючукаЖената е откарана в болница

За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, както и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство.

По делото е установено, че водачът е управлявал автобус от градския транспорт, като не е спрял на червен светофар и е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 72-годишна жена. Тя е била откарана в болницата за лечение в тежко състояние, с опасност за живота. Вследствие на оказаната незабавна медицинска помощ към настоящия момент състоянието на пострадалата е стабилизирано. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.

Шофьорът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 18 февруари 2022 г. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Действията по разследването продължават. Назначена са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, приобщени са и записи от видеокамери.   

Критично е състоянието на блъснатата пешеходка от автобус в КючукаШофьорът е преминал на червено