Стоян Костадинов е привлечен като обвиняем за това, че на 14.12.2014 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив е причинил на д-р Божидара Пеевска - медицински специалист, при изпълнение на службата й като дежурен лекар в „Неотложна помощ“ в Медицински център „Св. Елисавета“ гр. Раковски, лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане на главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето.

TrafficNews.bg, ви припомня, че на 14.12.2014г. Стоян Атанасов Костадинов, заедно със  Елена, с която живеел на семейни начала и майка й –  Иванка, отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ в гр. Раковски, където били посрещнати от д-р Божидара Пеевска. Поводът за посещението бил, че малолетното дете на обвиняемия глътнало препарат за пране. Дежурният лекар – д-р Пеевска се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в гр. Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. При възникналия скандал в медицинския център по отношение на д-р Пеевска били отправени обиди и заплахи от страна на обвиняемия и близките му, а  Костадинов ударил шамар  в областта на лявата половина на главата на д-р Пеевска, като я нарекъл „Мръсна пияница!“.

По делото са извършени множество следствени действия, включително разпити на дванадесет свидетели, съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали.

Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. В хода на делото е установено, че Стоян Костадинов е криминално проявен и осъждан.

Предстои Районна прокуратура - гр. Пловдив  да внесе в Районен съд - Пловдив искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Стоян Костадинов. След произнасяне на съда и постъпване на делото в прокуратурата предстои внасянето му в Районен съд гр. Пловдив с обвинителен акт.

Повече за инцидента с пребитата лекарка ТУК

TrafficNews.bg