Ден след екшъна със 17-годишния шофьор в София пострадалите полицаи разказаха подробности за инцидента. И тримата са с леки травми след опит да спрат за проверка издирвано такси. 

Стана ясно, че 17-годишният е бил обявен за издирване по молба на баща му, тъй като е избягал от дом за непълнолетни, в който е бил настанен.

"Автомобилът не спря. Премина през неговата обувка. Впоследствие удари мен в коляното и лакътя", разказа пред Би Ти Ви Даниел Дашев.

"Същият намали и в следващия момент ускори отново и премина през ходилото ми. Прегази десния ми крак с предна лява гума", допълни Георги Георгиев.

Ранените полицаи в София са трима! 17-годишният шофьор е бил обявен за издирване от баща му СНИМКИМомчето е избягало от дом за непълнолетни, употребило е амфетамин и марихуана

"Рязко се отвори дясната врата на автомобила и ми нанесе удар в лявото коляно и дясната ръка. Там съм пострадал, но се чувствам добре", разказа Красимир Бабечки.

Истинската опасност осъзнали в мига, в който видели пистолета в таксито.

"Водачът оказа яростна съпротива. След това при опита ни да осъществим контакт с него той започна да рита единия от колегите в областта на рамото и ръцете", продължи разказа Даниел Дашев.

Полицейските служители добавиха, че отдавна са приели агресията срещу униформата като част от професията.

"Свикнали сме да ни обиждат. Изградили сме някакъв имунитет. Изтърпяваме ги нещата, претръпваме. Не им отдаваме значение", каза Георги Георгиев.

Веднага след инцидента арестуваните са доведени в столичното Първо районно управление. Те опитали да избягат, защото в колата им имало оръжие и наркотици. Прокуратурата обаче разпореди тримата да се приберат у дома. Двамата криминално проявени пътници остават със статут на свидетели на инцидента, а непълнолетният и неправоспособен шофьор остава под надзора на Детска педагогическа стая.