Шефът на СДВР Георги Хаджиев разкри подробности за екшъна в София, станал малко по-рано, когато такси бутна полицай и го рани. По получен сигнал за няколко души, които се занимават с разпространение на наркотици, към 14 часа е бил направен опит за спиране на въпросния автомобил. Вместо да спре на стоп-палката обаче, шофьорът рязко е увеличил скоросттта.

Ранени са трима полицаи, двамата са с леки травми, третият е с нараняване на коляното. Шофьорът е бил 17-годишен, бил е употребил амфетамин и марихуана. В автомобила са намерени наркотици и пневматичен пистолет.

Стана ясно, че 17-годишният е бил обявен за издирване по молба на баща му, тъй като е избягал от дом за непълнолетни, в който е бил настанен.

Припомняме, пътници и шофьор на такси бяха задържани, след като не спряха на стоп-палка за проверка на столичните бул. "Васил Левски" и ул. "Аксаков". Зад волана бил 17-годишен младеж без книжка. При полеви тест за наркотици дрегерът е отчел положителен резултат. Тийнейджърът е криминално проявен.

Двамата му задържани спътници са 20-годишен, отново криминално проявен, и жена на 22 години. При последвало претърсване в таксито са намерени наркотици и оръжие.

Снимки: БНТ