Управителят на фабриката за криптовалута, превърната в скривалище за дрога край Пазарджик остава за постоянно в ареста. Срещу мъжа са повдигнати три обвинения за държане на наркотици с цел разпространение.

Припомняме, че акцията на полицията и прокуратурата се проведе на 19 февруари.

В стопанско помещение на бившето ТКЗС е избухнал пожар. Халето било предназначено за легален добив на криптовалута.При гасенето на огъня служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

Марихуана за над половин милион лева е открита в тайник на фабрика за биткойни край ПазарджикСлужители на МВР и пожарната се натъкнали на оранжерията след пожар

Пловдивският апелативен съд прецени, че от събраните до момента веществени и гласни доказателства, въпреки ранният етап на разследване и с оглед голямото количество иззета марихуана, Пазарджишкият окръжен съд  правилно и законосъобразно е постановил, че относно управителя може да се направи обосновано предположение за съпричастност към обвиненията, които са му повдигнати.

Съдът прие, че поради липсата на адрес, на който обвиняемия може да бъде намерен, тъй като е родом от Свищов, а е пребивавал  в село Калугерово и в София, съществува реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да продължи да се занимава с инкриминираната си дейност.