Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение “ Задържане под стража"на Стефан Георгиев.,Симеон Генов,Бисер Романов  и Веселин Загорски.

Срещу Симеон, Бисер  и Веселин . е повдигнато обвинение по чл. 330 от НК, затова, че в периода 04 октомври  2014 г. – 22 януари 2015 г. в  Пловдив  са опожарили три коли. На Загорски е повдигнато обвинение като подбудител и помагач, а на другите двамата - като извършители. Автомобилите са Пежо, Шкода Октавия и Мерцедес. Шкодата е собственост на Павлина Хараланова, служител на Атанас Червенков в медицинския му център. Срещу нея бе предотвратен опит за отвличане миналата година. Според запознати отношенията й с бившия й работодател напоследък са били обтегнати и това е причината за палежа. Мерцедесът е собственост на ексдепутата Антоний Йорданов, с когото Червенков имал неуредени отношения по отношение на ловно стопанство. 

Срещу Стефан Георгиев- служител на бизнесмена, е повдигнато обвинение по чл. 339 от НК, затова, че е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия- 553 бр. патрони.

Съдът е решил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите. Те са обвинени в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. 

TrafficNews.bg