Мъж и жена бяха намушкани от свой съсед в Поморие. Двамата са в болница, но няма опасност за живота им, съобщиха от полицията.

Кървавият екшън се разиграл посред бял ден на 11 август на поморийската улица "Княз Борис I", пред очите на десетки туристи. Около 15,50 ч. 51-годишен помориец вдигнал поредния скандал на съседите си - 46-годишни съпрузи, че кучето им не спира да лае и му пречи.

В разгара на скандала ядосаният съсед извадил сгъваем нож и нанесъл множество удари с него по тялото на съседа си и един в тялото на съседката.

Раненият мъж е приет в болница с три прободни рани на лявата ръка, три порезни рани на гръдния кош и прободна рана в областта на корема, без проникване в стомашната кухина, а жена му – с прободна рана в областта на корема.

Докато на местопроизшествието е провеждан оглед, извършителят се оплакал от болка в гърдите. Установено е, че е с травма на гръдния кош. Оставен е за лечение, без опасност за живота.

Извършени са разпити на свидетели и очевидци на случая. Намерен е ножът, с който е извършено престъплението, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.