Полицаи от районното управление в Труд открили пиян шофьор да скита в нива край пътя, след като се отзовали на сигнал за катастрофа. 39-годишният водач се оказал с висока концентрация на алкохол в кръвта. Преди това той успял да се измъкне сам от колата си, която забил в крайпътно дърво. 

Районна прокуратура-Пловдив е внесла дансе в съда обвинителен акт срещу мъжа за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта с над 1,2 на хиляда. Това е престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс, уточнява обвинението.

Случката се е разиграла на 19 ноември 2015 г. между с. Любен и с. Неделево, обл. Пловдив. Младият мъж е управлявал лек автомобил, марка „Ауди 80" с концентрация на алкохол – 3,22 на хиляда, установено с протокол за химическа експертиза.

Същият ден, обвиняемият се прибрал вкъщи и започнал да пие, като смесил ракия и бира. След това се качил на личния си лек автомобил и потеглил в посока към с. Неделево. Той изгубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътно дърво. Измъкнал се от колата и се отправил към близките ниви. На място пристигнал екип на РУ на МВР-с.Труд. Полицейските служители го забелязали. Пияният залитал и се движел навътре към полето. Полицаите установили травматични увреждания и повикали екип на Спешна помощ. Мъжът е бил откаран в болница за лечение, където му е била взета и кръвна проба за алкохол.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Снимка: архив