По телата на четиримата убити в Каспичан има множество рани. Те са в областта на главата. По всяка вероятност жертвите са удряни с брадва и нож, пише Бтв. Това каза на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим.

„Гледката беше ужасна. Полицаите намериха четири трупа в една къща“, добави той.

„Съвместните действия на полицията и прокуратурата дадоха резултат. В рамките на два часа убиецът бе задържан. Той се беше заключил в къщата“, разказва Расим.

„Мъжът е убил семейството на своя чичо. Мотивът е спор за имот“, уточни той. „Задържаният направи пълни самопризнания. Показа къде е оставил дрехите и оръжието“, добави полицейският шеф.

Кметът на Каспичан Милена Недева пък каза, че всички в града са потресени.

„Тук всички се познават и затова трагедията се приема по много тежък начин. Семейството бе добре познато в града. Майката бе председател на пенсионерски клуб, а дъщерята – медицинска сестра“, добави тя.

Общината ще поеме разходите за погребението на четирите жертви, каза още Недева.

През 2015 година е получeн сигнал, подаден от хора от Каспичан, за семеен скандал в същото семейство, което беше намерено убито в сряда, каза пък в "Здравей, България" по Нова телевизия Ялчъм Расим.  Тогава и двете страни са били предупредени от полицията с протоколи, като е трябвало да решат споровете си по съдебен ред.

Убиецът е пенсионер, живее от три години в Каспичан, като по данни на близки и познати не е контактен и често употребява алкохол.

Вчера в къща в Каспичан бяха открити четири тела. Полицията задържа съсед и роднина на убитите - всички членове на едно семейство.

Убити са мъж на 81 години, съпругата му на 70 години, както и техните две деца – мъж и жена. Те са убити по изключително жесток начин с брадва и нож, убиецът е бил племенник на убития възрастен мъж. Двамата са имали спор за имоти. Убиецът се казва Петър и е на 64 години. Той не е освидетелстван.