Ден след брифинга на МВР и прокуратурата, в който бяха изнесени скандални факти за прикриване на престъпления в Асеновград и Първомай, TrafficNews.bg попадна на подобен случай и на територията на РПУ-Хисаря. Мъж от ромски произход е бил пребит жестоко, инцидентът не е докладван в прокуратурата. 

В понеделник привечер Демир Ангелов и Тодор Илиев от село Пъдарско събирали орехи в градините край Ръжево Конаре. Въпреки, че по думите на Демир, те събирали "баберек" край реката, били нападнати от собственика на съседна орехова градина. Той се нахвърлил с бухалка върху колата им, а след това започнал да удря Тодор по главата. "Беше страшно. бях сигурен, че ще го убие" разказа пред камерата на ТРАФИК ТВ Демир, който е братовчед на пострадалия. той не успял да се намеси, тъй като земеделецът Палийски бил заедно с още двама мъже , които се предложили "да довършат Тодор с нож". 

В крайна сметка бил повикана полиция, а патрулът пристигнал след няколко часа. Въпреки очевидно тежкото състояние, в което се намирал Тодор, той не бил изпратен в болница, а го откарали м полицейското управление. Там прекарал още няколко часа, а накрая все пак полицейските служители се обадили на Спешна помощ. В момента Илиев е настанен на в УМБАЛ "Свети" Георги" с травми по главата. 

Случаят е докладван на прокуратурата като "двама заловени извършители на кражба на 2 чувала орехи". За побоя обаче не е съобщено на дежурния прокурор. 

TrafficNews.bg изпрати запитване до директора на ОД МВР ст. комисар Христо Разсолков за случая, но на този етап отговор няма. Адвокатът на Демир и Тодор обаче е пуснал жалба в прокуратурата, а също така и до Инспектората на МВР. 

Какво разказват очевидецът Демир и братът на пострадалия - Димитър Ангелов, вижте във видеото!



TrafficNews.bg