Полицията претърсва района около "Агрия" заради безследно изчезналия асеновградски културист Радостин Парев, научи TrafficNews.bg. Бодибълдърът изчезна безследно точно преди месец и от тогава от него няма никаква следа. След като в полицията са пристигнали разпечатките от последните разговори на 35-годишнвия мъж, когото в Асеновград познават като Бат Радо, се оказало , че последната връзка на мобилните телефони на Парев са клетката на мибилен оператор в района на завод "Агрия". Това е  причината  издирването да започне в този район. 

 36-годишният мъж е видян за последно на 8 февруари в Пловдив в района на Халите.  Предишният ден той направил ежедневната си тренировка във фитнесзалата, в която тренирал, след това си напазарувал в съседния денонощен магазин, а по-късно отишъл в местния клуб "Де Лукс". Там обаче охраната не го пуснала, тъй като преди имал някакви пререкания в заведението. По-късно дошъл до Пловдив, където се забавлявал в клуб в центъра на града. 

Майка му Христина Семерджиева и втория му баща Костадин Шопов подали жалба на 12 февруари.  Първите дни телефоните му давали свободно, но на 11 февруари, двата апарата вече били изключени. Месец след изчезването на мъжа, родителите му не са на себе си от мъки и тревоги. Те не могат да проумеят изключително бавната комуникация между полиция и мобилни оператори. "Ако на някой му откраднат телефона- за два дни го намират. А сега е изчезнал човек и чакахме три седмица, за да дойде информация за телефоните му" недоумява Христина. 

Родителите му не губят надежда Радо да бъде намерен жив, но с всеки изминал ден тази вероятност става все по хипотетична. Полицията е разпитала хората, които последнот са видели Парев. Сред разпитаните са и местните лихвари Мунгите, тъй като в града се носи слух, че преди време Радослав е имал конфликт с бащата.  

Радостин имал магазин за спортни храни и хранителни добавки "Гладиатор" на ул. "Александър Стамболийски". Голяма част от времето си младият мъж прекарвал там, тъй като до магазина имал гарсониера, в която живеел. Няколко часа на ден Радо  тренирал във фитнеса, грижейки се за изключително атлетичното си тяло.  "В магазина не е влизано, у тях също. Нищо не е докоснато- парите си стоят. Всичко си е там" разказа баща му. 

Преди три години семейството преживяло друга голяма трагедия- инфаркт убил по-малкия брат на Радостин. Той много трудно приел загубата и според близките си доста се променил. Имал приятелка, но се разделили преди няколко месеца, тъй като момичето заминало за чужбина. Баща му изключва версията за самоубийство, тъй като според него Радо не би посегнал на живота си. "Не е споделял за някакви тежки терзания, нито пък някой го е заплашвал" твърди баща му. 

TrafficNews.bg