„Премина много рисково между пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на червено. Подадохме му сигнал, той ускори, не се подчини, премина на още два светофара на червено, с много рисковани ситуации за пешеходците“. Това разказа пред БТВ един от полицаите- Асен Перфанов, задържали 32-годишния Димитър Софрониев, който вчера не се подчини на полицейско разпореждане и премина на няколко кръстовища на червено в София.

Така униформените искат подкрепление, като другият екип от полицай блокират пътя му в малката еднопосочна уличка.

Видя се, че няма да стане с добро, трябваше да го респектираме с оръжие“, заяви младши експерт Николай Русимов.

Той се държеше неадекватно, продължаваше да не изпълняваше разпорежданията, наложи се да респектираме с оръжие. Скочи на задната седалка и изяде нещо“, добави Асен Перфанов.

Да шофира без книжка не е първото нарушение на пътя за мъжа. „Беше много агресивен. Боричкаше се, усукваше се. Мяташе крака и ръце. Видимо беше в неадекватно състояние, може би след употреба на наркотици, защото даде проба за алкохол беше отрицателна, но категорично отказа тест за наркотици“, заяви Геогри Груев.

Припомняме, че при задържането пострадаха с леки порезни рани и счупен пръст двама от униформени.  По рано Софийската районна прокуратура обвини мъжа за дръзкото деяние, като той е задържан за 72 часа.

Шофьорът от екшъна със зрелищния арест в София- без книжкаЧаст от ситуацията беше заснета от случаен шофьор в близост

Зрелищен арест в центъра на СофияПолицаи сложиха белезници на двама на Орлов мост