Нови подробности за вчерашната гонка в София и последвалия зрелищен арест. Шофьор без книжка премина на няколко кръстовища на червено, не спря за полицейска проверка и удари два автомобила. Сред тях и патрулка. Пострадали са двама полицаи. При ареста се стигна до насочени пистолети и къртене на врати.

Част от ситуацията беше заснета от случаен шофьор в близост. Според бившия началник на столичния КАТ Тенчо Тенев тъй като водачът се е заключил, полицай е счупил предното стъкло с пистолета си.

"Предното стъкло е по-усилено, няма да нарани лицето на водача. Най-вероятно колегите в бързината са извадили оръжието за респект, нямало е да стрелят, просто стъклата са били затъмнени и не се е виждало вътре", предположи той. 

Шофьорът и спътничката му опитват да се разменят.

Зрелищен арест в центъра на СофияПолицаи сложиха белезници на двама на Орлов мост

 

"Сигурно колегите са установили, че мъж управлява, след като е преминал на червено. Опитал се е да прескочи и да седне на задната седалка, за да избегне последствията. Нямам обяснение защо вратата е била изкъртена. Колата би трябвало вече да бъде преместена", коментира пред "Нова" Тенев.

Очевидка споделя, че е слязла да си вземе сандвич и е чула трясъци. "Обърнах се и видях, че блъскат колата ни, синът ми беше вътре. В този момент излязоха полицаи. Изтичах да видя какво се случва, кола беше приклещена между нашия автомобил и патрулката. Полицаите удряха стъклата, извадиха оръжие. Прецених, че е по-добре да се махнем, ако водачът беше извадил оръжие, щеше да се стигне до престрелка", заяви тя.