Окръжна прокуратура-Пазарджик предаде на съд 43-годишният полицай, който на 19 юли в пазарджишкото село Братаница, по непредпазливост причинил смъртта на 7-годишно момиче. 

До там се е стигнало, след като той е управлявал лек автомобил, марка „Шкода“, собственост на  МВР-Пазарджик, по служебна задача. Към 11,30 час наближил село Братаница и навлязъл по главен път. В населеното място имало ограничение на скоростта 50 км/ч. Водачът се движел с не по-малко от 70 км/ч  по двупосочен път с непрекъсната линия.

Кола на МВР помете дете край Пазарджик, момиченцето е в тежко състояниеСпоред очевидци 8-годишният внезапно е изскочило на пътното платно

В нарушение на правилата полицаят управлявал автомобила е извършил изпреварване с превишена скорост . През това време по пешеходната пътека преминавали две деца. Шофьорът бил на 40 метра преди пътеката, в опасната зона за спиране, когато забелязал пешеходците. Поради високата скорост на движение той не успял да спре навреме и блъснал преминаващото по пътеката 7-годишно момиче. 

Полицаят, блъснал дете край Пазарджик, изпреварвал с висока скорост спрелите колиПрокуратурата пое случая

След удара автомобилът изминал 14 метра, качил се на левия тротоар и спрял.  Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според медицинската експертиза момичето е починало от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна травма.    

 На 21 юли на обвиняемия му е било отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство и му е наложена забрана да напуска пределите на страната. Направените тестове за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание в Окръжен съд- Пазарджик.