Полицаи от Сливен разбиха престъпна група, занимавала се с производството на синтетични наркотици. Спецоперацията е реализирана под надзора на Окръжната прокуратура - Сливен след задълбочено и внимателно планиране, съобщиха от МВР. Всичко става в късните часове в четвъртък. Криминалисти на ОДМВР-Сливен влизат в имот във вилна зона „Мацулка“ край града. Там, в момент на производство на метамфетамин, те заварват и задържат 8 мъже на възраст от 20 до 39 години.

Сред задържаните е и организаторът на наркопроизводството - 35-годишен от град Сливен. При последвалото претърсване в имота са открити и иззети прекурсори, предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е около 20 грама готов метамфетамин, както и отпадъчен продукт от химичния процес при неговото производство.

Освен това полицаите открили електронна везна, около 5 кг нарязан тютюн, две въздушни пушки и газов пистолет. По данни на окръжния прокурор, намереното на място количество червен фосфор е най-голямото до сега. Това предполага, че се е планирало значително производство на синтетичен наркотик. 

В хода на акцията е извършено претърсване и в дома на лидера на групата в Сливен, където са намерени и иззети около 10 г метамфетамин и електронна везна. Двама от задържаните са от Сливен, други трима са от Карнобат, един е жител на Ямбол, а осмият е от с. Ичера.

На организатора на групата е наложена мярка за постоянно задържане и в момента той е в Бургаския затвор.


Още новини четете ТУК

TNS.bg