Починалият служител на завод „Аресенал“ е бил ръководител на работна група с дългогодишен стаж. Мъжът е имал опит в процедури като контролирано унищожаване на взривни смеси и барут, заявиха от прокуратурата. 

Вследствие на инцидент той е получил изгаряния в областта на ръцете и краката. Бил откаран с ведомствена линейка до Пловдив, където по-късно е издъхнал. 

Почина служителят на "Арсенал"Мъжът е бил с множество изгаряния

Все още не са установени причините за настъпване на инцидента. Очаква се назначаването на експертизи. Образувано е досъдебно производство, което днес ще бъде прието от Окръжна прокуратура в Стара Загора. Ще бъде възложено разследването на следовател.

От прокуратурата заявиха, че ще се разследва престъпление по чл. 123 от НК - „смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност“. Законът предвижда наказанието е от 1 до 6 години.

Органите заявиха, че двата взрива, които вчера са били извършвани в заводите „Арсенал“ не са има общо помежду си. инцидентът е настъпил при вторият – този, извършен по обяд. При него се е унищожавала бракувана продукция.

По повод инцидентът, след който загинаха няколко служители на „Арсенал“ от прокуратурата заявиха, че продължават следствените действия и се изчакват експертизи, за да се направят заключения.