30-годишният Александър Стоянов, който на 23 април бе открит в подземен гараж в бургаския жк "Славейков с огнестрелна рана в главата, е починал тази нощ в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.

Младият мъж бе с изключително тежка травма, несъвместима с живота - входната рана бе от дясно над слепоочието, а изходната над лявото. Куршумът беше предизвикал необратими поражения и лекарите не успяха да го спасят, съобщи "Бургас Инфо".

Във фаталната вечер Александър, който е от Силистра, но живее с приятелката си в Бургас, празнувал с компания рожден ден. Около 21.30 ч. младият мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил, приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на местопроизшествието е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи. В жилището на простреляния пък е открита бележка. В нея Александър моли близките си да му простят. По неофициална информация младият мъж е посегнал на живота си заради дългове.

Пистолетът е изпратен за експертиза. Най-вероятно оръжието е незаконно.