73-годишният Кирил Яневски потроши таксиметров автомобил, паркирал на тротоара пред дома му. Екшънът се разиграл навръх Бабинден в кюстендилското село Слокощица.

След празнично тържество в пенсионерския клуб екип на местна кабелна телевизия си повикал такси. При пристигането му обаче последвало замеряне с дървени трупчета от терасата на Кирил и Василка Яневски.

Предното стъкло на лекия автомобил „Дачия“ се оказало изцяло пръснато. По чудо не се стигнало до травми за шофьора.

На мястото на инцидента пристигнал екип на полицията в Кюстендил. Кирил Яневски обяснил, че плочките на тротоара са поставени с негови лични средства и никой нямал право да паркира върху тях, пише Инфомрежа.

На практика обаче нямало как автомобилите да обръщат и затова се налагало покачването на тротоара.

„Шофьорът на таксито се обади на 112, откъдето се свързаха с МВР. Полицаите обясниха на агресивния старец, че стъпването с кола на тротоара е нарушение, а хвърлянето на дърво и чупенето на стъклото на колата - престъпление.

"Явно Кирил смята, че щом е сложил плочките на тротоара, значи тротоарът си е негов. Там непрекъснато се качват коли, особено на родители, идващи да си вземат децата от детската градина, която е точно срещу къщата му", коментираха свидетели на инцидента.

След направената справка от страна на шофьора на таксито, смяната на предното стъкло, без другите съпътстващи разходи, ще струва около 200 лв.

Отделно от това екипът на местна кабелна телевизия останал закотвен в продължение на 2 часа до приключване на процесуално-следствените действия.

Още новини ТУК

TNS.bg